zaterdag 26 januari 2013

Qui­che met vij­gen en wal­no­ten

Het is weer weekend .. weer tijd om iets te gaan bakken.

Ik 'beperk' me vandaag tot 2 recepten.

- Choco-sinaasappelcupcakes - neem ik morgen mee naar Lopik en Antwerpen
- Quiche met vijgen en walnoten - diner


Het recept voor de quiche heb ik gevonden op ah.nl/allerhande
Ik had vannacht al gedroomd over een recept waar pompoen in voorkwam.
Dus wilde ik vandaag iets maken met pompoen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 pompoen (biologisch)
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 1 bakje walnoten (60 g)
  • 1 zakje vijgen (200 g)
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 1 stukje Gorgonzola (kaas 185 g), in blokjes

  • quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet
  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de pompoen in parten van 1 cm. 
  2. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. 
  3. 2. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Hak de walnoten grof en snijd de vijgen in stukken. 
  4. Verdeel over de bodem van de vorm. Leg de pompoen er in een waaiervorm op. 
  5. 3. Klop de eieren met de slagroom. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de quiche. 
  6. Verdeel de Gorgonzola over de quiche en bak ca. 50 min. in de oven

taart in opbouw (voor de eieren en gorgonzola)

Qui­che met vij­gen en wal­no­ten

op tafel!

Een lekkere taart!
Zoet door de vijgen en pompoen, stevig door de walnoten en 'anders' door de gorgonzola.
De kaas geeft het wat meer pit.

Wil dit recept wel nog een keer proberen, met oude kaas in plaats van gorgonzola.

Ook Wouter had vandaag, los van mij, bedacht om iets met pompoen te eten :-)
Dat kwam dus goed uit, toen hij thuiskwam van werken-op-zaterdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten