zondag 6 januari 2013

Zalige Zondag januari

Het is weer zondag.
Het is weer een Zalige Zondag!

Vanavond staan er weer veel comedians op het kleine podium in Café Frieda, dus nu al in mijn kleine keuken 2 soorten koekjes.

dark chocolate fudge brownies
en
kaaskoekjes
Eerst heb ik de kaaskoekjes gemaakt.
Dat was eigenlijk het makkelijkste recept:
Neem 100 gram kaas, 100 gram boter, 100 gram bloem.
Mix het, laat het een half uur rusten in de koelkast.
Snijdt er plakjes van of druk vormpjes uit, bak de koekjes 12 min op 200graden.
Klaar!

makkelijke kaaskoekjes

De 'dark chocolate fudge brownies with chocolate drizzle' is een Engels recept - van een receptkaart van de Tesco.



  • 225g (8oz) Everyday Value plain chocolate
  • 140g (5oz) Everyday Value butter, cut into pieces
  • 3 Everyday Value eggs
  • 225g (8oz) golden caster sugar
  • 100g (4oz) Everyday Value plain flour
  • 1tsp baking powder
  • 1tbsp Everyday Value cocoa powder
  • 25g (1oz) Everyday Value plain chocolate
  • 2tbsp double cream
  • ½tsp golden caster sugar


Preheat the oven to gas 4, 180, fan 160. Line a rectangular tin (27cm x 17.5cm x 3.5cm) with baking parchment. Chop 175g (6oz) of the Everyday Value chocolate for the brownies and put into a small heavy-based pan with the Everyday Value butter. Melt over a low heat, stirring occasionally. Remove from the heat and leave to cool.
Chop 50g (2oz) Everyday Value chocolate into small chunks and set aside. When the chocolate has cooled, whisk the Everyday Value eggs and sugar together in a large bowl using an electric hand mixer, until thick, pale, fluffy and almost doubled in volume. Pour in the cooled chocolate, then gently fold in. Sift over the Everyday Value flour, baking powder and Everyday Value cocoa powder and gently fold in. Carefully stir in the chopped chocolate, without over-mixing.
Pour the mixture into the lined tin and lightly spread it into all the corners. Bake for 25-30 minutes, or until the middle is just set and the top is slightly crusty. (If still wobbly in the centre, leave a bit longer.) Remove and leave until completely cold before removing from the tin.
Very finely chop the Everyday Value chocolate for the icing. Put into a small heavy-based pan with the cream and sugar. Melt over a low heat very briefly, just until the chocolate starts to melt, removing it before it boils. It will be quite thick, so pour in 1-1½tbsp of boiling water to thin it to a drizzling consistency. Drizzle over the brownies then, when set, cut into 15 squares.


1 van de tweedark chocolate fudge brownies with chocolate drizzle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten