zondag 10 februari 2013

Hartige taart met spinazie en feta

Ook op zondag moet je eten.
Maar wat?

We hadden nog zuurkool in huis, maar daar had Wouter geen zin in.
Dus maar weer mijn 'nieuwe kookboek' erbij gepakt.
Uit dat boek eerder al Gemberkoekjes gebakken, paddenstoelensoep met geitenkaastosti's gemaakt en een heerlijke Couscoussalade met merguezworstjes.

Vandaag kwam ik de hartige taart met spinazie en feta tegen. (voor 4 personen)

400 gram verse spinazie
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
200 gram feta kaas
3 eieren
200 ml slagroom
150 gram geraspte kaas
5 plakjes bladerdeeg (voor hartige taarten, ontdooid)
zout & peper
250 gram gehalveerde cherrytomaten
1 eetlepel pesto

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de spinazie grondig en bak deze met een beetje boter in een pan totdat het geheel geslonken is.
Giet de spinazie af en laat deze uitlekken.
Klop de eieren los met slagroom en meng met de geraspte kaas. Strooi peper en zout er doorheen.
Smeer de quichevorm in met wat boter en leg het bladerdeeg erin.
Verdeel de spinazie over de bladerdeegbodem, verkruimel de feta erover en verdeel de pijnboompitten.
Giet het ei-room-kaasmengsel erover en zet de taart gedurende 45 minuten in de oven op 180 graden.

Schep de cherrytomaten om met een eetlepel pesto en zet het geheel zolang koud weg tot gebruik.
Serveer een schepje tomaten bij de ovenwarme quiche.

hartige taart met spinazie en feta

hartige taart met spinazie en feta
met
tomaten-pestosalade



Geen opmerkingen:

Een reactie posten