Hartig: Olijvenmuffins met paprika
Zoet: banaan-honingmuffins
Recepten dit keer weer uit de Allerhande.
Om veel mensen te kunnen laten genieten van de muffins, heb ik er mini-muffins van gemaakt, zonder het recept aan te passen.
Olijvenmuffins
met paprika
225 g bloem
1 zakje bakpoeder
1 kleine rode paprika
50 g groene olijven, zonder pit en grof
gehakt
chilipeper uit de molen
1 ei
4 el groene olijventapenade
225 ml melk
1. Verwarm de oven voor op 200 °C voor.
Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom.
Snijd de paprika in kleine
blokjes. Meng de olijven, 2/3 van de paprika en naar smaak chilipeper erdoor.
Maak in het midden een kuiltje.
2. Roer in een maatbeker of kom het ei met een
vork los. Roer de tapenade en de melk erdoor.
Schenk het eimengsel in het
kuiltje van bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag.
Stop met roeren
zodra er geen meel meer zichtbaar is.
3. Schep het beslag in de muffinvormpjes en strooi de rest van de paprikablokjes erover.
Zet de vorm
op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min.
goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster
afkoelen.
Olijvenmuffins met paprika (niet alle muffins hebben nog extra paprika bovenop) |
Banaan-honingmuffins
2 bananen
50 g roomboter
150 ml vloeibare honing
2 eieren
150 ml volle melk
300 g zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel gemalen kardemom
6 walnoten, in stukjes
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Bananen
met staafmixer of vork pureren. (In magnetron) boter smelten.
Honing en boter
door banaanpuree roeren. Eieren loskloppen en mengen met banaanpuree.
Melk door
banaanmengsel roeren. Boven kom bakmeel met bakpoeder en kardemom zeven.
Banaanmengsel met vork of pollepel snel door bakmeel scheppen (paar klontjes is
geen bezwaar).
Mengsel over muffinholtes verdelen en bestrooien met walnoot.
Muffinvorm op rooster in midden van oven zetten en muffins in ca. 25 min.
gaarbakken.
Muffins 5 min. in vorm laten afkoelen, uit vormpjes nemen en verder
op rooster laten afkoelen.
banaan-honingmuffins |
Ik had de baktijd van deze mini-muffins wel aan moeten passen.
Zoals je op de foto ziet, zitten er een paar vrij donkere muffins tussen.
Bij de 2e lading (in totaal 3 gemaakt) heb ik de baktijd al aangepast.
Het nadeel van de muffins los in alleen muffinpapiertjes bakken in plaats van in een bakvorm, is dat ze niet mooi rond blijven. Zeker de hartige muffins waren eigenlijk te 'zwaar' om mooi te blijven.
Het voordeel is dat je wel veel meer muffins tegelijk kan bakken - er passen ongeveer 24 muffins op mijn bakplaat en maar 12 muffins in mijn bakvorm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten