donderdag 2 mei 2013

Gado gado

Wouter wilde graag 'veel groente' eten.
Dus .. Gado gado gemaakt voor 2 personen!


Gado Gado (zonder tofu)

2 eieren
150 g panklare gebroken sperziebonen
100 g bloemkoolroosjes
100 g gesneden witte kool
70 g taugé
150 ml pindasaus (kant-en-klaar
1 zakje kroepoek
1/3 komkommer, in plakken
Bovenkant formulier

BEREIDEN
Eieren in steelpan in 8 min. hard koken, onder koud water afspoelen en pellen. 
In grote pan water met zout aan de kook brengen. Hierin sperziebonen (6-8 min.), bloemkool (5 min.), wittekool (4 min.) en taugé (1 min.) beetgaar koken. 
Groenten uit pan scheppen en in vergiet laten uitlekken. 

Intussen pindasaus verwarmen. Groenten en tofu op schaal rangschikken. 
Pindasaus erover schenken. Gado-gado serveren met ei, kroepoek en komkommer.

gado gado

Heerlijk gegeten, in de avondzon!

1 opmerking:

  1. Oeh dat klinkt super lekker en makkelijk Maria! Ik ben echt gek op Gado Gado, maar niet op koken. Dit zou ik dus best een keertje kunnen doen. Jammie!

    BeantwoordenVerwijderen