zaterdag 1 juni 2013

Dadeltaart

Afgelopen week 'spontaan' van een collega een recept opgestuurd gekregen.

Vandaag was het heerlijk bak-weer en een fijne bakdag, dus tijd voor 

Een dadeltaart

225 gr. roomboter
3/4 kopje basterdsuiker
450 gr. dadels
1 ei
1 pakje petit beurre biscuit of andere biscuitjes
kokos

Boter met de suiker in pannetje en boter laten smelten. 
Van het vuur halen en de dadels (in kleine stukjes) er door roeren. 
Het ei klutsen en er door roeren, weer op het vuur zetten en aan de kook brengen; goed blijven roeren. 
Het pannetje van het vuur halen en de verkruimelde koekjes er door roeren. 
Ovenschaal invetten en de dadelmassa er in doen en plat strijken. 
De kokos er overheen strooien en minstens 2 uur in de koelkast zetten.

Riekje's Dadeltaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten