Afgelopen week 'spontaan' van een collega een recept opgestuurd gekregen.
Vandaag was het heerlijk bak-weer en een fijne bakdag, dus tijd voor
Een dadeltaart
225 gr. roomboter
3/4 kopje basterdsuiker
450 gr. dadels
1 ei
1 pakje petit beurre biscuit of andere biscuitjes
kokos
Boter met de suiker in pannetje en boter laten smelten.
450 gr. dadels
1 ei
1 pakje petit beurre biscuit of andere biscuitjes
kokos
Boter met de suiker in pannetje en boter laten smelten.
Van het vuur halen en
de dadels (in kleine stukjes) er door roeren.
Het ei klutsen en er door roeren,
weer op het vuur zetten en aan de kook brengen; goed blijven roeren.
Het
pannetje van het vuur halen en de verkruimelde koekjes er door roeren.
Ovenschaal invetten en de dadelmassa er in doen en plat strijken.
De kokos er
overheen strooien en minstens 2 uur in de koelkast zetten.
Riekje's Dadeltaart |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten