Hij staat al jaren op mijn receptenplankje, standaard op mijn aanrecht: Mijn favoriete wortelsalade, die makkelijk vegan te maken is.
Ik heb hem ooit meegenomen bij de Lidl vandaan. En eindelijk kan hij op mijn blog ;-)
Geraspte wortelsalade met appel, kaneel, noten en fetakaas
Ingrediënten (4 personen)
500 gram wortels
2 appels
1 tl kaneel
1/2 citroen
50 gram pistachenoten
50 gram pecannoten
10 gr peterselie
200 gram (vegan) feta
olijfolie
peper & zout
Bereidingswijze
Rasp de wortels en appels met een grove rasp en doe in een kom. Pers de halve citroen uit, voeg het citroensap en de kaneel toe aan de wortelsalade. Hak de peterselie fijn en de pistache- en pecannoten grof. Verkruimel de fetakaas. Meng de noten en kaas door de salade. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de peterselie en een scheutje olijfolie.
Tip: deze frisse salade is heerlijk met een verse baguette besmeerd met wat houmous.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten