maandag 29 april 2013

Willem's verjaardag!

Het was weer lang geleden dat ik wat gebakken had (heb er zelf een tijdje geen zin in gehad?!) dus tijd om de bakmixen, bakmaterialen en recepten weer uit het stof te trekken.
Na donderdag voor de borrel en voor Wouter gebakken te hebben, zocht ik zaterdag een nieuwe reden.

Omdat Willem Alexander / Willem IV 27 april jarig was, had ik zin om een worteltaartje te bakken.
En omdat ik gewoon zin had om een taartje te bakken, heb ik een worteltaart gebakken.

Met de helft van het originele recept kan ik precies mijn mini-taartvorm vullen.

Wor­tel­taartjes

·        125 g boter
·         50 g bruine basterdsuiker
·         50 g honing
·         1 ei, losgeklopt
·         125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
·         150 g winterwortels, geraspt
·         1 zakje walnoten (a 55 g), grofgehakt
·         75 g roomkaas naturel
·         1/2 limoen, uitgeperst
·         50 g poedersuiker

Verwarm de oven voor op 175 °C. 
Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu het ei erdoorheen. Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt.

Schep de wortel en de walnoten erdoorheen. Lepel het beslag in de ingevette bakvorm en bak de taart in +/- 30 minuten gaar. Laat de taart buiten de oven 15 minuten afkoelen.

Roer de roomkaas met het limoensap (of citroensap) en de poedersuiker tot een romige crème. 
Bestrijk de taart met de crème.

Ik heb de taart ook nog in tweeën gesneden om tussen 2 lagen taart een laag cremé te smeren.
En daarna de taart versierd met wortelrasp.

mini-carrotcake met wortelrasp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten