maandag 26 december 2022

Kerstdessert 2022

 

Dit jaar hebben we een warme Kerstlunch bij mijn ouders.

Thema " India "


Wij zorgen dit jaar voor het nagerecht en zijn voor kardemon-vanille  ijs gegaan.

Het recept komt uit het tijdschrift van de Jumbo.

Ingrediënten (8 personen)

- 20 kardemonpeulen

- 2 vanillestokjes

- 2 zakjes saffraan

- 700 ml volle melk (gezoete sojamelk gekozen)

- 640 gram gecondenseerde kokosmelk

- 100 gram pistachenootjes (gepeld)

- 100 gram granaatappelpitjes

- vershoudfolie en dessertbakjes



Bereidingswijze

  1. Kneus de kardemom met de platte kant van een mes. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Week de saffraan in 2 el melk.
  2. Schraap met een scherp mesje het merg uit het vanillestokje en voeg samen met het stokje, de kardemom en saffraan toe aan de rest van de melk. Breng langzaam aan de kook. Zet het vuur uit en laat 30 min. afkoelen. Roer regelmatig.


  3. Bekleed de vormpjes met vershoudfolie. Zeef de melk en meng er met een garde de gecondenseerde kokosmelk door. Verdeel over vormpjes en laat in minimaal 3 uur bevriezen.
  4. Hak de noten grof. Stort de vormpjes op een bordje, verwijder de folie en garneer met de noten en granaatappelpitjes.


Binnenkort in de reacties, het resultaat!

1 opmerking:

  1. Was het de soyamelk (ipv volle melk), was het de hoeveelheid (dubbele van het origineel) of was het gewoon pech? Na 4 uur vriezer had ik geen ijs, maar koude vla. Ook lekker maar niet de bedoeling ;-)

    BeantwoordenVerwijderen