zondag 20 januari 2013

Kookboekkookdag 1

Afgelopen week heb ik een nieuwe kookboek gekregen.

En wat doe je dan op een vrije, luie zondag?
Een kookboekkookdag houden.

Ik heb 3 recepten uit het boek gekozen.
- Paddenstoelensoep met geitenkaastosti's (lunch)
- Gemberkoekjes (snack)
- Couscoussalade met merguezworstjes (diner)

Lekker uitgeslapen, snel ontbeten .. en na snel boodschappen doen kon mijn kookdag beginnen.

Paddenstoelensoep met geitenkaastosti's (voor 4 personen)

400 gram gemengde paddenstoelen
1 ui
1 teen knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 liter groentebouillon
100 ml slagroom
2 eetlepels peterselie
zout en peper

Verwarm de olijfolie in de pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg de paddenstoelen ote en bak ze 5 minuten mee terwijl je af en toe omschept.
Giet de helft van de bouillon erbij en pureer dit geheel fijn. Roer de rest van de bouillon erdoor en breng de soep aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

Als de tosti's ook klaar zijn, roer dan de slagroom door de soep en strooi op het laatste de peterselie er overheen.

Tosti's: (per persoon)
2 sneetjes (vloer)brood
1 grote plak belegen geitenkaas
honing
olijfolie

Beleg de boterhammen met de geitenkaas, druppel er een beetje honing over en dek het af met nog een boterham. Bestrijk de boterhammen aan de buitenkant met olijfolie en rooster ze in een tosti apparaat of onder de grill. Als de kaas gesmolten is en het brood verkleurd, zijn ze klaar!

geitenkaastosti's en paddenstoelensoep


Geen opmerkingen:

Een reactie posten